500.000 sløvinger - er du en av dem?

Er vi dumme eller sløve? Til tross for alle ”gratis-tilbudene” betaler en halv million nordmenn 450 millioner kroner årlig i abonnementsavgift for å kunne surfe på Internett.

Publisert

- Totalt har et sted mellom 150.000 og 200.000 nordmenn Internett-abonnement uten abonnementsavgift i dag, sier informasjonsdirektør Anders Korshavn i Nextra (tidligere Telenor Nextel). Utviklingssjef Rune Røsten i db Medialab, som driver start.dagbladet, mener dette er et realistisk anslag. - Tallet på registrerte brukere overstiger nok 200.000, men mange er registrert hos flere leverandører samtidig. Lojaliteten er lav siden abonnementene er gratis, sier Røsten.

Nextra opplyser at om lag 45.000 kunder i dag bruker Telenor Frisurf, mens Sense Communications anslår at de har 50.000 registrerte brukere. Dagbladets dbMedialab sier at rundt 40.000 bruker start.dagbladet, men Netcom vil av hensyn til regler fra Oslo Børs ikke gå ut med hvor mange Internett-kunder selskapet har.

Fast avgift forsvinner?

Norsk Gallup meldte i november i fjor at hele 700.000 husstander var tilkoblet nettet. Ingenting tyder på en nedgang i løpet av de drøye to månedene som har gått. Dette betyr at hele 500.000 av de 700.000 husstandene som er online fortsatt er tilknyttet Internett gjennom et abonnement med fast månedsavgift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer