58 prosent går aldri tom før lønningsdag

Mens 42 prosent av oss har bunnskrapt konto ofte eller av og til.

FLAUT: Det er ikke noe god følelse å se "ikke godkjent" på betalingsterminalen. Åtte prosent av oss havner potensielt i den situasjonen hver måned. Foto: PER ERVLAND/OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FLAUT: Det er ikke noe god følelse å se "ikke godkjent" på betalingsterminalen. Åtte prosent av oss havner potensielt i den situasjonen hver måned. Foto: PER ERVLAND/OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Storebrand, svarer 42 prosent at de går tomme før lønningsdag enten ofte (8 %) eller av og til (34 %).

- Det er helt greit å ty til reservene innimellom, men hva om du ikke hadde noen? Da måtte du planlagt bedre. God planlegging og et realistisk budsjett er nøkkelen til en sunn økonomi for dem som har det trangt, sier Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand til DinSide.

Les også: Nettbanken skal varsle deg før budsjettet sprekker

Renters rente: Venn?

Er du blant åtte-prosenten som alltid går tom før lønning, bør du komme i gang med en spareavtale der du trekker et fast beløp fra kontoen på lønningsdag.

Denne journalisten har ett fast trekk til sparekonto/bufferkonto og ett fast trekk til fondssparing. I tillegg sørger en regningskonto for at det alltid er penger på konto når regningene forfaller.

- Med en spareavtale får du i hvert fall spart noe til senere i livet. Rentes rente-effekten er din venn. Noen hundrelapper hver måned er bedre enn ingenting, og da får du etter hvert den bufferen som kan redde deg neste gang det virkelig kniper, råder Picard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer