6 grunner til å drikke kaffe

... og fem grunner til å ligge unna.

Kaffedrikking med måte, fra en til to kopper om dagen, er trygt og muligens også sunt for de fleste, ifølge ConsumerReports. Foto: Colourbox
Kaffedrikking med måte, fra en til to kopper om dagen, er trygt og muligens også sunt for de fleste, ifølge ConsumerReports. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du avhengig av kaffe, men tenker at du gjerne skulle kuttet den ut - i alle fall noe av det? Du skal vite at kaffen har en mengde gode egenskaper, som kan være en gevinst for helsen din.

Men at det sorte gullet også kan ha endel uheldige bivirkninger, er heller ikke til å skyve under en stol ...

Ifølge det medisinske tidsskriftet WebMD er det bare i løpet av de siste tiårene gjort 19.000 studier på kaffens innvirkning på helsen. Ifølge dr. philos Tomas DePaulis ved Vanderbilt University's Institute for Coffee Studies, viser de aller fleste studiene at kaffe langt mer helsebringende enn helseskadelig.

Kaffe hjelper på førsteinntrykket

Kaffens fordeler

1. Beskytter hjerte og hjerne: Dette er fjorårets gladnyhet for kaffedrikkere med høyt konsum. Ifølge en studie fra 2008, fant man at kvinner som drakk mellom to og fem kopper kaffe per dag hadde 30 prosent lavere risiko for å dø som følge av kardiovaskulære sykdommer, sammenliknet med de som drakk mindre enn en kopp kaffe per måned. Dette ifølge ConsumerReports.

Flere enn fem kopper om dagen bidrar ikke til økt beskyttelse, men det skader heller ikke ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.