Mobilbetaling prøver nå å innta norsk netthandel. Blant annet ble mCash nylig innført som betalingsmiddel på Gsport.no, og Vipps på Elkjøp.no.
Problemet er det samme som alltid: For når én tjeneste fungerer her, og en annen der, gidder man ikke. Man gidder ikke betale med mobilen før én tjeneste nærmest fungerer overalt.
Heldigvis finnes det en slik tjeneste allerede, som ironisk nok fungerer hos både G-Sport og Elkjøp: Paypal. Den er slettes ikke norsk, og slettes ikke ny, men har posisjonen Vipps og mCash bare drømmer om.
Jeg bruker den flittig, og her er seks gode grunner til at du burde gjøre det samme.
LES OGSÅ: «Derfor dropper jeg mobilbetaling i 2016»

1. Paypal fungerer både her og der
Paypal-ikonet finner du på en enorm mengde nettbutikker og tjenester. Du har garantert sett det selv, ved siden av Visa- og Mastercard-logoer, og kanskje trukket på skuldrene og tenkt «meh». Jeg tenker «jess».
For jeg bruker Paypal til Spotify-, Netflix-, Dropbox-, Xbox Live- og blad- abonnementene mine. Jeg bruker Paypal når jeg kjøper spill på tjenester som Steam og Origin, kjører taxi i Gøteborg, donerer penger til Wikipedia og kjøper blomster hos Interflora.
Jeg bruker i det hele tatt Paypal ofte, til mye, av den enkle grunn at Paypal fungerer hos overraskende mange.

2. Du slipper å skrive av kortet ditt
Har du en Paypal-konto, går det nesten skremmende raskt å betale på nettet.
For velger du å betale med Paypal, er det eneste du trenger å logge deg inn på tjenesten. Knapt nok det, om passordet ligger lagret i nettleseren. Dermed kan du vinke farvel til å finne fram bankkortet for å skrive av kortnumre, utløpsdatoer og CVC-koder.
Du kan også vinke farvel til tida man tidligere hadde på å tenke gjennom om dette virkelig er et fornuftig kjøp – det er nesten for enkelt.
LES OGSÅ: Slik blir de nye bankkortene som snart kommer

3. Følg med på utgiftene
Vet du egentlig hvor mye penger du bruker i måneden på ting og tang som strømmetjenester og skylagring? Det gjør jeg, for jeg kan se alt på rekke og rad, gjennom Paypal.
Paypal advarer meg på mobilen om at pengene er trukket, og i appen eller på nettet kan jeg se nøyaktig hvordan og hvofor pengene forsvinner ut av kontoen min.
Jada, jeg kjenner til nettbanker. Men å følge med på lange kontoutskrifter er en øvelse jeg aldri klarte å mestre.

4. Når kortet må byttes ut
Det skjer ikke ofte, men det skjer; at bankkoret må byttes ut. Kanskje det ble mista, kanskje det gikk ut på dato. Resultatet er en storm e-poster om at betalingen på abonnomentene mine ikke gikk gjennom.
Gjetter du hva som er løsningen? Helt riktig: Paypal.
Her kan du endre kortinformasjonen din én gang, og alle tjenestene som forholder seg til Paypal forholder seg da også til denne ene endringen. Halleluja.
LES OGSÅ: Vi har prøvd mCash på Bunnpris og MobilePay på Rema 1000

5. Sikkerheten
«Hvis du har kjøpt noe på nettet, som ikke kommer fram eller som er veldig forskjellig fra selgerens beskrivelse, kan vi refundere deg for hele kjøpesummen, inkludert fraktkostnaden» hevder Paypal. Og det stemmer, faktisk.
Jeg har selv brukt denne kjøperbeskyttelsen flere ganger. Som da jeg testa heller lugubre «spoofing»-tjenester, hvor én tok pengene mine uten å gi meg noe som helst tilbake.
Jeg sendte inn en klage, direkte til Paypal, og vips så kom pengene tilbake på konto. Nesten magisk.

6. Vennebetalinger? Jada
Sist, men ikke minst: Ja, du kan bruke Paypal for vennebetalinger. Også til folk som ikke er vennene dine, selvfølgelig, for eksempel ved Finn-salg.
Vipps vil nok være mer utbredt og enklere å bruke i Norge, men utenfor landegrensene, på Ebay for eksempel, seiler Paypal opp som selgernes favoritt.
Og Paypal har i mange år vært min personlige favoritt, også. Det er kanskje litt kjedelig å anbefale en internasjonal gigant, men noen ganger er det nettopp det å være en internasjonal gigant som gjør deg god.
LES OGSÅ: Derfor døde DNBs mobilbetaling Valyou