6 sex-myter avslørt

Vi tar knekken på 6 ÷fakta÷ om sex som bare er oppspinn.

Publisert
Sist oppdatert

Myte 1: Bare kvinner kan få serieorgasmer
Fakta: Selv om omtrent 30 prosent kvinner har fått en serieorgasme, er det bare én av ti som får det jevnlig. Og, i motsetning til den vanlige oppfatningen, kan noen menn definitivt få flere orgasmer uten å miste ereksjonen. Dette er for øvrig mer vanlig hos yngre menn.

Myte 2: Hoppe av i svingen
Fakta: ”Hvis jeg trekker meg ut i det jeg får orgasme når jeg ikke bruker kondom, da blir hun ikke gravid.” Tror vi. Ikke bare er det store sjanser for at hun blir gravid, det er også mulighet for å overføre kjønnsykdommer. Lenge før utløsningen har tusenvis av sædceller forlatt mannen, og det kan det bli barn av.

Myte 3: Kvinner liker menn med velutviklet utstyr
Fakta: Dette gjelder langt fra alle. Det kan jo hende at noen kvinner liker menn med XL-størrelse, men de fleste blir like fornøyde med en normal en. Det er ikke størrelsen hun vil ha, det er magien mannen kan gjøre med den.

Myte 4: G-punktet finnes ikke
Fakta: Selv om doktor Ruth påstår at G-punktet er en myte, er det en god del av oss som vil protestere på det - og vi vet at det er på forveggen i vagina, omtrent fem centimeter innenfor.

Myte 5: Kvinner liker ikke å gi oral-sex
Fakta: OK, det er færre kvinner enn menn som oppgir at de liker å gi oral-sex, men det er en del som liker aktiviteten som kilde til egen fortjeneste. Og hvis du er mann, hvordan finner du ut av det? Du spør, da vet du. Kommunikasjon har ikke bare med offentlig transport å gjøre.

Myte 6: Hvis hun ikke fikk orgasme, så likte hun det ikke
Fakta: Tro det eller ei, bare drøye halvparten av kvinner får orgasme av samleie, og mange synes det er helt greit. De fleste trenger en eller annen form for stimulans av klitoris for å nå helt frem.

Det var det. Der fikk du et nytt syn på det du trodde du visste om blomstene og biene bare fordi du hadde en storesøster eller -bror som heller ikke visste bedre.

Er det noen opplagte myter vi har glemt? Send oss en .

 

Mozon.no, 03.12.2002

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer