6 ting som irriterer legen din

Visse ting du gjør kan få legen din til å gå på veggene.

Har du noen dårlige uvaner som legen din irriterer seg over? Foto: colourbox.com
Har du noen dårlige uvaner som legen din irriterer seg over? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du bedømmer sannsynligvis legen din, og kanskje ønsker du også at du hadde en annen lege. Men legen din har sannsynligvis også pasienter han eller hun er mindre begeistret for enn andre. Er du en av dem?

Ifølge ABC News avdekket en studie som ble publisert i The Archives of Internal Medicine i 1999 at legene opplevde opp mot 15 prosent av pasientbesøkene som ”vanskelige”. I det samme tidsskriftet ble det i februar i år publisert en studie som fant at leger mener at det kan oppstå store problemer når pasientene ser ut til å være misfornøyd med behandlingen eller har urealistiske forventninger.

Ulike personligheter er én ting, men leger møter også pasienter som har lagt til seg dårlige vaner, noe som kan gjøre det frustrerende å gi dem diagnoser og behandling.

Les også: Dette tør du ikke å spørre legen din om

Hvis du har for vane å gjøre én eller flere av tingene på listen under, som er satt sammen av ABC News, er faren stor for at du irriterer vettet av legen din:

1. Du drar med deg familiemedlemmer inn til legen

Det å gå inn til legeundersøkelsen alene for første gang kan være et slags overgangsritual. Men noen voksne personer tar aldri det skrittet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer