6 tips mot musearm

Mange nordmenn sliter med smerter i armer, skuldre og nakke på grunn av lange timer foran PC-en. Her er tipsene som holder musearmen unna:

Publisert
Sist oppdatert

Musearm er fellesbetegnelsen på mange forskjellige muskel-/skjelettplager som kan oppstå ved skjermarbeid, som senebetennelse i skulder eller underarm, «tennisalbue» eller smerter i hånden. Og dette er noe som rammes av flere og flere, hver dag.

- Rundt 55 prosent av alle arbeidstakere jobber ved PC-skjerm halve arbeidsdagen eller mer, sier overlege Bo Veiersted ved Statens arbeidsmiljøinstitutt. Flesteparten av disse vil på et eller annet tidspunkt utvikle smertetilstander, enten i nakke, skuldre eller armer.

Er du slave av nettet? Ta testen her:

- Belastningslidelser kan også opptre som diffuse smerter og plager i hele kroppen, eller slå ut i trøtthet og utmattethet. Man kan sammenligne kroppen med en strikk: Strikken er strukket for langt og elastikkens tåleevne er overskredet. Slik er det med kroppens tåleevne også, forteller sykepleier Anna Stella Kyed fra Lommelegen.

Les hele saken her: Gi kroppen god service

Ved å bli mer klar over arbeidsstillingen din, kan du unngå å få musearm. Her er de vanligste feilene vi gjør foran PC-en:

1. Musen er feilplassertMusen skal ikke ligge ved siden av tastaturet. For da tvinges armen til å røre seg utenfor skulderbredde. Velg heller et kortere tastatur eller en rullestav som erstatter musen. Beholder du musen bør størrelsen tilpasse hånden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer