Piratkopierte varer:

60 prosent av de piratkopierte varene kan være farlige

- En trend vi må ta på alvor, påpeker Patentstyret.

FARLIGE PIRATKOPIER: Patentstyret anslår at 60 prosent av alle piratkopier som havner i Norge, er potensielt farlige. Foto: Kirsti Østvang
FARLIGE PIRATKOPIER: Patentstyret anslår at 60 prosent av alle piratkopier som havner i Norge, er potensielt farlige. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Piratkopier dukker ikke lenger bare opp på billige turistsjapper i Syden, men også i nordmenns postkasser ved netthandel.

Nylig kunne Dinside fortelle om at det er et stadig økende problem med piratkopierte varer som kommer til Norge ved netthandel fra utlandet.

Tolldirektoratet sier til Dinside at piratkopiering og produksjon av falske varer er et globalt fenomen, og del av en svart økonomi som rammer mange land i Europa, også Norge. Ifølge Europol utgjør forfalskede produkter og piratvarer 5 prosent av varene som blir importert til EU.

At du skulle få et produkt som ikke er originalt, er ille nok i seg selv. Men i noen tilfeller kan produktene potensielt være enten brannfarlige eller helseskadelige.

Stor andel farlige piratkopier

- Til sammen utgjør potensielt farlige produkter 60 prosent av piratkopiene nordmenn kjøper, hevder seniorrådgiver Hedvig Bengston ved Patentstyrets juridiske og internasjonale stab.

- Dette er en trend vi må ta på alvor. Det er ikke likegyldig hva kremen vi smører på huden inneholder, hva lekene til et barn er laget av, eller om et elektrisk produkt følger sikkerhetsstandardene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer