Publisert
Sist oppdatert

Lånekassen med nytt fastrentetilbud Lånekassen tilbyr fast rente på 3,9 prosent fra 1. april 2004. Den flytende renten er 3,6 prosent fra samme tidspunkt, men den er på vei nedover.

Satsen på 3,9 prosent gjelder tre års bindingstid. For de som vil binde for fem år, er satsen 4,5 prosent.

Fastrentesatsene er basert på rentenivået i februar måned. –Vi vet ikke om tilbudet som kommer fra 1. juli vil være lavere, sier direktør i Lånekassen, Turid Hundstad,- det bestemmes av rentenivået i mai måned. - Den flytende renten i Lånekassen har et lengre tidsetterslep i forhold til markedet enn den faste renten, men begge følger svingningene i rentemarkedet, sier Hundstad.

Den flytende renten vil fortsatt gå ned

Den flytende renten fra 1. april er allerede fastsatt til 3,6 prosent. Prognoser tyder på at den kryper ned til 3,1 prosent fra 1. juli. Dette forutsetter at rentenivået holder seg på dagens nivå ut mars måned.

-Lånekassen gir aldri kundene råd om hva de bør velge. - Fast rente gjør det enklere å ha oversikt over utgiftene de nærmeste årene, men det betyr samtidig at du ikke får glede av eventuelle rentekutt, sier Hundstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer