Publisert
Sist oppdatert

Lånekassen med nytt fastrentetilbud
Lånekassen tilbyr fast rente på 3,9 prosent fra 1. april 2004. Den flytende renten er 3,6 prosent fra samme tidspunkt, men den er på vei nedover.

Satsen på 3,9 prosent gjelder tre års bindingstid. For de som vil binde for fem år, er satsen 4,5 prosent.

Fastrentesatsene er basert på rentenivået i februar måned. –Vi vet ikke om tilbudet som kommer fra 1. juli vil være lavere, sier direktør i Lånekassen, Turid Hundstad,- det bestemmes av rentenivået i mai måned. - Den flytende renten i Lånekassen har et lengre tidsetterslep i forhold til markedet enn den faste renten, men begge følger svingningene i rentemarkedet, sier Hundstad.

Den flytende renten vil fortsatt gå ned

Den flytende renten fra 1. april er allerede fastsatt til 3,6 prosent. Prognoser tyder på at den kryper ned til 3,1 prosent fra 1. juli. Dette forutsetter at rentenivået holder seg på dagens nivå ut mars måned.

-Lånekassen gir aldri kundene råd om hva de bør velge. - Fast rente gjør det enklere å ha oversikt over utgiftene de nærmeste årene, men det betyr samtidig at du ikke får glede av eventuelle rentekutt, sier Hundstad.

Frist for å søke fast rente er 13. april

De som vil ha fast rente, kan om noen dager søke via Dine sider eller Kassafonen, telefon 04545. Søknadsfrist er 13. april 2004, som er første virkedag etter påske. De som ikke aktivt velger fast rente innen fristen, får flytende rente fra 1. april.

Det beste grunnlaget for å velge, får kundene etter 1. april. Da offentliggjør Lånekassen hva den flytende renten fra 1. juli vil bli. Denne renten bestemmes ut fra markedsrenten i 1. kvartal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer