645 000 har handlet på nettet

645.000 nordmenn har handlet på internett, og antallet vil øke til over én million i år. Om du ennå ikke er blant disse, har vi noen grunnleggende nybegynnertips i denne artikkelen.

Publisert

I følge MMI var det i desember 1999 hele 645.000 nordmenn som oppga at de hadde handlet minst en gang på nettet. Dette er en fordobling fra september 1998.

Tallene er hentet fra en undersøkelse blant 1.300 tilfeldig utvalgte nordmenn.

MMI oppgir at de ”nye” e-handlerne som kom til i løpet av høsten stort sett var kvinner. Målingene viser at det var 40.000 kvinner som i høst ble nye netthandlere. Fortsatt er det over dobbelt så mange menn som oppgir å ha handlet på internett (450.000) som kvinner (200.000), men kjønnsfordelingen utjevnes ved at antall kvinner som handler på nettet nå øker raskere enn antallet menn.

Det er lett å si hvorfor en bør handle på nettet:

Grunn 1

Den viktigste grunnen er at du faktisk får bedre markedsinformasjon på nett enn ellers. Med bedre informasjon, bli du rett og slett en bedre innkjøper. Nettet gir muligheter til å sammenlikne tilbud uten å bruke mye tid, i motsetning til å traske fra butikk til butikk. Å hente ut denne gevinsten forutsetter at varene du handler er standardiserte, som CD-er og bøker, eller at det er lett å sammenlikne kvalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer