7 råd for et bedre forhold

Klarer du å holde på kjærligheten? Mozon gir deg ekspertrådene for et lykkeligere kjærlighetsforhold.

Publisert
Sist oppdatert

Kommunikasjon er alfa og omega i et forhold. For par som kommuniserer godt har langt større mulighet til å holde sammen over lang tid.

Forståelse for hverandre og et godt seksualliv er jo heller ikke å forakte om du vil ha det bra med partneren din.

Meg selv og den andre- Et godt ekteskap bygges av to mennesker med hver sin historie, bakgrunn og behov. Det er viktig å være bevisst på sine egne behov og samtid respektere at partneren har andre synspunkter, sier psykolog Elsa Almås.

Mange problemer i ekteskapet starter med at den ene føler seg oversett og lite verdsatt. Om du kan være trygg på deg selv og hva du vil, er det også lettere å gi oppmerksomhet til den andre. Flirt, lek og oppmerksomhet er derfor symptomer på et sunt parforhold.

Krangler om bagateller- Mange som søker rådgivning er fastlåst i problemer som ikke egentlig er så alvorlige. De mangler rett og slett en fremgangsmåte for å få snakket ordentlig sammen om det, sier sosiolog og samlivsrådgiver Geir Smeby.

Han mener toveis kommunikasjon kan løse mange av de problemene som til slutt blir uoverkommelige for mange par. - Irritasjon fører til at vi ikke klarer å være konstruktive og snakke med hverandre. Noen ganger kan konflikter bygge seg opp over mange år slik at det trengs langvarig profesjonell hjelp for å komme ut av et destruktivt mønster, forklarer Smeby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.