7 råd mot tannlegeskrekk

Over 700 000 nordmenn er redde for å gå til tannlegen. Dette er omtrent 20 prosent av nordmenn over 18 år. Her får du hjelp.

Publisert
Sist oppdatert

For eksempel viser studier ved Senter for odontofobi i Bergen at 17,6 prosent av norske 23-åringer rapporterer høy angst for tannbehandling.

- Disse pasientene opplever forskjellige grader av ubehag både før og under selve behandlingen, Mange fortsetter å gå på tross av dette, men dersom disse ikke får hjelp i tide, er det stor risiko for at de slutter helt å oppsøke tannlegen, sier dr. odont Erik Skaret, som er leder for senteret, i en pressemelding.

- De pasientene som lider av så alvorlig tannlegeskrekk at de velger å ikke gå til tannlegen risikerer alvorlige følger for deres tannhelse. Hvis befolkningen tannhelse skal bevares er det helt avgjørende at pasientene får hjelp til å takle angsten sin. Dette betyr at tannlegene må forstå at det mentale spiller en stor rolle for befolkningens tannhelse. For samfunnsøkonomien vil den manglende behandlingen på sikt bety ekstra store utgifter til tannbehandling, sier Carl Chr. Blich, president i Den norske tannlegeforening.

Tannlegene er oppmerksomme på at mange pasienter er redde for å bli undersøkt og behandlet, samtidig som det dukker opp stadig flere hjelpemidler til fordel for både pasient og tannlege.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer