Reiseforsikring: Erstatning etter tyverier og skader

7 ting reiseforsikringen ikke hjelper deg med

Kan problemet være din egen feil, må du se langt etter erstatningen.

USIKKER FORSIKRING: Selv om du har reiseforsikring før du reiser på ferie, er det på langt nær sånn at du får erstatning for alt som går galt. Forsikringsselskapet kan nekte å erstatte både tyverier og skader om du selv har skylda. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
USIKKER FORSIKRING: Selv om du har reiseforsikring før du reiser på ferie, er det på langt nær sånn at du får erstatning for alt som går galt. Forsikringsselskapet kan nekte å erstatte både tyverier og skader om du selv har skylda. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det er grunn til at noe kalles forsikring, og noe annet «idiotforsikring». For selv om du er forsikret, betyr ikke det at du er forsikret mot tabber.

Når du har gjort noe «uforsvarlig», som forsikringsselskapene ofte kaller slike tabber, kan du få «avkortet» erstatningen. Kanskje ingen penger i det hele tatt.

Derfor skriver Dinside stadig om nordmenn som får trøbbel med reiseforsikringen sin etter turer i inn- og utland. Her får du syv eksempler på ting du bør unngå, basert på Dinsides artikler og Finansklagenemndas vedtak – hvor slike krangler ofte havner.

Alle kan oppsummeres sånn her: Ha verdisaker deg, vær forsiktig og husk at om du selv kan klandres for det som har skjedd, ja så gjør du raskt det.

#1: Ting du glemmer

Om du glemmer veska på en benk, og den er borte når du kommer tilbake for å hente den, er det lett å tenke at «jaja, reiseforsikringen dekker jo tyveri».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer