70 kroner i gebyr for å betale ned lånet

Snikinnføring av en høyere rente, mener daglig leder i Pengedoktoren, Agnes Bergo.

DYRT: Må du betale gebyr for å betale lånet? I dette tilfellet må kunden ut med 70 kroner i "Terminomkostninger" per måned. Foto: DINSIDE
DYRT: Må du betale gebyr for å betale lånet? I dette tilfellet må kunden ut med 70 kroner i "Terminomkostninger" per måned. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens noen banker lar deg betale tilbake boliglånet uten ekstra gebyrer, tar enkelte betalt for dette gjennom et såkalt termingebyr.

DinSide har tidligere påpekt at det kan variere veldig fra bank til bank hvor mye disse gebyrene utgjør.

Nylig fikk vi tips fra en leser som betaler hele 70 kroner i måneden for å betale ned sitt fleksilån hos Sparebank1 SR-bank. Agnes Bergo, daglig leder i Pengedoktoren, kaller disse gebyrene en uting.

- Slike gebyrer er en uting bankene bør slutte med. Dette er en snikinnføring av en høyere kostnad på boliglånet, hevder Bergo, som mener dette er noe bankene benytter seg av for å tjene ekstra penger.

Hva, tar banken gebyr for å vise deg kontoutskriften?

Sjekk den effektive renten

Agnes Bergo mener nemlig folk flest ser på den nominelle renten når de skal ta opp boliglån. Derimot er det den effektive renten man bør se på.

Slike termin- eller omkostningsgebyrer gjør nemlig den effektive renten langt høyere, nettopp fordi alle former for gebyrer blir regnet inn i den effektive renten. Dermed viser den hva du faktisk skal betale for lånet, enten det nå gjelder boliglån, forbrukslån, kredittkortgjeld og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer