Arbeidsliv etter pandemien

70% vil fortsette med hjemmekontor

... men ikke hver dag.

«BIG BROTHER» PÅ TEAMS: Det deles mange videoklipp av folk på hjemmekontor hvor videokonferansen har tatt en uheldig vending. Her er noen tips for å unngå slike tabber. Video: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sju av ti nordmenn ønsker å fortsette med hjemmekontor minst én dag i uka, selv etter at pandemien er over, viser Oslo Met-rapporten «Hjemmekontor våren 2021 – Omfang, utvikling og kjennetegn», som lanseres fredag.

Undersøkelsen er gjennomført på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet, som ønsker å kartlegge nordmenns bruk av hjemmekontor, ifølge NRK.

Ikke lei ennå

- Vi skulle jo tro at folk er lei av joggebukse og PC-skjerm på kjøkkenbordet, men slik er det ikke, sier forsker Mari Holm Ingelsrud ved Oslo Met.

Ingelsrud sier at rundt halvparten svarer at de har lyst til å jobbe minst to dager i uka hjemmefra etter at pandemien er over.

Regjeringen anbefaler fortsatt at alle som har mulighet til det, har hjemmekontor. I regjeringens gjenåpningsplan, som er delt inn i fire trinn, nevnes det i fjerde og siste trinn at det fremdeles kan være behov for noe hjemmekontor.

Pendlere ser for seg mer hjemmekontor

Samtidig viser nye tall fra Norges Automobil Forbund (NAF) at mer enn halvparten av befolkningen mener jobbreisen bør ta under en halvtime, og i pendlerområdene ønsker mange å jobbe mer hjemmefra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer