8 drømmer, og hva de betyr

Har du drømt at du er naken på jobben, glemmer du har et barn eller kommer uforbredt på eksamen? Her får du vite hva det betyr.

Publisert
Sist oppdatert

Drømmer er ikke bare refleksjoner av gårsdagens hendelser. De kan også være sjulte budskaper, sier psykologen Sarah Dening, som har skrevet boken Dreams made easy .

Her er hennes forklaringer på åtte av våre vanligste drømmer.

1. Du har sex med en kjendis
Du har innledet et stormfullt forhold til en kjendis. Du er både glad og stolt av at han, blant alle vakre kvinner i verden, har valgt nettopp deg til sin elskede.

Hva den betyr: Kjendisen personifiserer visse karaktertrekk, for eksempel makt, utstråling og karisma. Det at du har sex med ham indikerer et ønske om at du har disse kvalitetene.

Hva den vi si deg: Dette er den typen drøm som ofte dukker opp når vi kjenner oss låst i hverdagen og lengter etter noe nytt. En gang i blant kan en slik drøm være et signal på at du vil få det bedre dersom du bytter omgivelser eller jobb.

2. Du begår et mord
Du har nettopp drept noen, uten å vite hvorfor eller hvordan. Alt du vet er at det må har skjedd ved et uhell. I vill panikk prøver du å kvitte deg med liket.

Hva den betyr: Personen du drepte symboliserer egenskaper ved deg som du tidligere fornektet. Du har klart å fornekte dem så mye at de i drømmen ses på som døde. Du HAR med andre ord begått en forbrytelse - mot deg selv.

Hva den vil si deg: Se drømmen som en oppfordring til å være mer ærlig med deg selv. Kanskje har kolleger, familien eller venner fått deg til å gjemme bort deler av din personlighet. Fra og med nå: Vær den du er i alt og ett.

3. Du er naken på kontoret
Du er på jobben og har masse å gjøre. Plutselig merker du at kollegene dine stirrer på deg der du sitter. Du innser til din forskrekkelse at du er helt naken.

Hva den betyr: På jobben har vi som regel en ganske streng kleskodeks for å virke proffesjonelle og effektive. Å være naken indikerer at din fasade har falt, og at du er naken og sårbar.

Hva den vil si deg:Trolig har du undervurdert deg selv. La drømmen være en påminnelse om at du ikke behøver å være den perfekte kvinnen. Alle har svakheter.

4. Du har glemt barnet
Du komme plutselig på at du har barn, og at det har gått uker siden du matet og byttet bleier på det sist. Til tross for at barnet gråter er du glad for at det virker friskt.

Hva den betyr: Barnet representerer et glemt potensial hos deg som du enten har glemt eller fornektet. Det kan også tyde på bristende selvsikkerhet. Barnegråt er et signal på at du bør ta deg selv mer alvorlig.

Hva den vil si deg: Det er på tide å høre på kroppen din og dine behov. Et tips er å skape bedre balanse mellom arbeid, familie og tid du har for deg selv. Prøv å få mer utløp for refleksjon og ettertanke. Yoga og meditasjon kan være til hjelp.

5. Du er forelsket i eks-en
Du er tilbake sammen med eks-kjæresten, og alt føles fantastisk. Når du våkner lurer du på om dere bør bli et par igjen, til tross for at du er fornøyd med forholdet du er i nå.

Hva den betyr: Du er ikke forelsket i eks-en, men han har fremdeles betydning for deg. Trolig har du ikke helt kommet over de drømmene og forhåpningene dere en gang delte.

Hva den vil si deg: Drømmen advarer deg mot å idealisere eks-kjæresten. Kanskje du er litt skeptisk til ditt nye forhold, men husk at ingen forhold er perfekte. Se objektivt på eks-en din.

6. Du drukner
Du står på stranden, og en kjempebølge nærmer seg. Du prøver å komme deg unna, men rekker det ikke. Bølgen kommer og tar deg med. Du innser at du bare har minutter igjen å leve.

Hva den betyr: Vann symboliserer ofte sterke følelser, som for eksempel seksualitet. Til tross for dine forsøk på å kontrollere dem er de kraftigere enn deg. Til slutt klarer du ikke å holde unna lenger.

Hva den vil si deg: Om du drømmer dette er du på randen til å miste selvkontrollen, noe som til slutt bare er destruktivt. Drømmen er en måte å bli oppmerksom på hvem eller hva som ligger bak disse følelsesstormene.

7. Du stiller uforbredt på eksamen
Du skal ha eksamen i et eller annet vanskelig emne, som for eksempel matte eller fysikk, men det viser seg at du kommer helt uforbredt og ikke kan svare på noe som helst.

Hva den betyr: Du føler at du settes på en prøve, enten privat eller i arbeidslivet. Presset er stort, og du er ikke klar for den store testen.

Hva den vil si deg: Du har en tendens til å stille for store krav til deg selv. Du er sannsynligvis perfeksjonistisk anlagt. Prøv å ha litt mer distanse til hva du gjør, og se på livet som en vei til kunnskap, ikke som en test.

8. Du finner et nytt rom
Du oppdager et nytt, stort og vakkert rom i huset du bor i. Rommet du oppdager er fullt av gamle møbler, og du kan ikke forstå at du ikke har funnet det før.

Hva den betyr: Rommet symboliserer en del av sin personlighet som du til nå ikke har vært klar over. De gamle møblene viser holdninger som holder deg tilbake.

Hva den vil si deg: Når du har funnet rommet, gjør deg kjent med det. Vær ærlig med deg selv, si hva du mener og følg innstinktene dine. La hele personligheten din blomstre.

Mozon.no, 20.02.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer