8 drømmer, og hva de betyr

Har du drømt at du er naken på jobben, glemmer du har et barn eller kommer uforbredt på eksamen? Her får du vite hva det betyr.

Publisert
Sist oppdatert

Drømmer er ikke bare refleksjoner av gårsdagens hendelser. De kan også være sjulte budskaper, sier psykologen Sarah Dening, som har skrevet boken Dreams made easy .

Her er hennes forklaringer på åtte av våre vanligste drømmer.

1. Du har sex med en kjendis Du har innledet et stormfullt forhold til en kjendis. Du er både glad og stolt av at han, blant alle vakre kvinner i verden, har valgt nettopp deg til sin elskede.

Hva den betyr: Kjendisen personifiserer visse karaktertrekk, for eksempel makt, utstråling og karisma. Det at du har sex med ham indikerer et ønske om at du har disse kvalitetene.

Hva den vi si deg: Dette er den typen drøm som ofte dukker opp når vi kjenner oss låst i hverdagen og lengter etter noe nytt. En gang i blant kan en slik drøm være et signal på at du vil få det bedre dersom du bytter omgivelser eller jobb.

2. Du begår et mordDu har nettopp drept noen, uten å vite hvorfor eller hvordan. Alt du vet er at det må har skjedd ved et uhell. I vill panikk prøver du å kvitte deg med liket.

Hva den betyr: Personen du drepte symboliserer egenskaper ved deg som du tidligere fornektet. Du har klart å fornekte dem så mye at de i drømmen ses på som døde. Du HAR med andre ord begått en forbrytelse - mot deg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer