8 ting du bør gjøre før du får influensaen

Det kan være for sent når du blir syk.

Er du forberedt på å bli influensasyk? Foto: Colourbox
Er du forberedt på å bli influensasyk? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

H1N1, eller den såkalte svineinfluensaen, kommer til å ramme mange av oss. Hvis du ikke har hatt den allerede, kandu kan like gjerne være forberedt.

Test her hva du kan om svineinfluensa!

1. Ha en plan i bakhånd

Vet du hvordan du forholde deg om du må være borte fra skole, jobb eller andre forpliktelser? Hvilke forberedelser er gjort på din arbeidsplass eller ditt studiested i forbindelse med influensaepidemien? Sjekk dette nå, så slipper du overraskelser når du ligger der i febertåka.

2. Skaff deg en influensa-venn

Det er kjekt å ha noen som kan handle for deg og hente medisiner på apoteket når du ikke er i stand til det selv. Ha en gjensidig avtale med venner, familie eller naboer om at dere stiller opp for hverandre.

3. Handle inn nødvendige sykeremedier

Ha et termometer og nok smertestillende og febernedsettende tabletter, vitaminer, lommetørkler, halstabletter og hostesaft til at det varer en sykeuke.

4. Ha god og lettvint mat i huset

Te, posesupper, kjeks, smågodt - hva enn du liker og som du likevel kan tenkes å ha lyst på selv om formen ikke er på topp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.