800 000 vil slite

De unge, familier med barn og enkelthusholdninger kan få det tøffest.

OND SIRKEL: DNBs forbrukerøkonom Silje Sandmæl fraråder å betale regninger med kredittkortet. Foto: Stig B. Fiksdal/NTB
OND SIRKEL: DNBs forbrukerøkonom Silje Sandmæl fraråder å betale regninger med kredittkortet. Foto: Stig B. Fiksdal/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om at norske forbrukere har fått kjenne på de økte prisene på matvarer, drivstoff og strøm, som nærmest har skudd i været det siste året, samt renteøkninger.

Den uvanlig høye prisveksten kan utgjøre en real kalddusj for husholdningene, og en ny rapport fra DNB, basert på en undersøkelse utført av Ipsos på vegne av banken, tyder på at mange kan ha en økonomisk utfordrende tid i vente.

800 000 vil slite

Undersøkelsen viser at 800 000, rundt 18 prosent, over 18 år vil få problemer med å betale løpende regninger.

Ipsos har på vegne av DNB nylig gjennomført en landsdekkende undersøkelse som viser at nesten 800 000 nordmenn (18 prosent) over 18 år får problemer med å betale løpende regninger:

I undersøkelsen kommer det fram at det er de unge, familier med barn og enkelthusholdninger som får det tøffest:

  • Det er de som vil slite mest med å betale regninger.
  • De kommer ikke til å legge om hverdagsforbruket i stor grad da luksusgoder antageligvis ikke er medregnet i budsjettet fra før av.
  • De færreste som svarer at de får problemer med å betale løpende regninger har spart opp en buffer. 37 prosent av unge har ikke spart til økonomisk buffer for å møte økte utgiftsposter. Barnefamilier er på 36 prosent, mens enslige er på 40 prosent.

Ond sirkel

Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, sier at det dessverre er mange som tyr til kredittkort eller forbrukslån når det begynner å bli vanskelig å betale regninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer