86 restauranter ble stengt

”Rent bord”- aksjonen der Mattilsynet har foretatt inspeksjoner på serveringssteder, er nå avsluttet. Hvordan kan du sørge for at maten din er trygg?

Publisert
Sist oppdatert

De siste tre ukene har Mattilsynet gjennomført 3008 uanmeldte inspeksjoner på hotell- og restaurantkjøkken, kafeer og serveringssteder i hele landet. Av disse er 86 steder blitt stengt, med umiddelbar virkning.

Inspeksjonene er gjennomført med fokus på hygiene, og formålet har vært å kontrollere at virksomheter etterelever kravene sine. Mattilsynet har informert om kampanjen i forkant.

- I lys av at dette er en varslet kampanje synes jeg det er for dårlig at vi har måttet stenge såpass mange spisesteder, sier prosjektleder Solveig Almaas.

Almaas legger imidlertid til at de har sett mye bra under aksjonen, og at forholdene til flesteparten av virksomhetene var i orden.

Så hvordan kan vi forsikre oss om at maten vi spiser er bra, og at alle forholdene ved spisestedet er i orden? For det hjelper ikke om maten smaker godt, hvis du blir syk av å spise den!

- Som gjest må man i utgangspunktet ta det som en selvfølge at kjøkkenet produserer trygg mat, sier Almaas.

Hun oppfordrer imidlertid til å si ifra, hvis du ser feil og eventuelle mangler.

Si fra ved forgiftning- Som gjest har du rett til å si ifra. Legg merke til hvordan det er på toalettet, se på hva servitørene går kledd i, kast et blikk på hvordan ting er og si fra hvis det er noe som er kritikkverdig, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer