88 000 får ekstra penger

Kommer i løpet av uka.

EKSTRA: 88 000 får ekstra penger på konto. Foto: Gorm Kallestad / NTB
EKSTRA: 88 000 får ekstra penger på konto. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nav gir 3.000 kroner som en engangsutbetaling til alle uføre på minstesatsene, til sammen 88.553 personer, nå i februar, melder NTB.

Innen uka

Høye priser gjør at Stortinget har bevilget ekstra penger til alle uføre som går på minstesatsene. Pengene skal være på konto innen utgangen av uke 6, altså innen 13. februar, skriver FriFagbevelse.

Nav har dermed betalt ut 265 millioner kroner ekstra til uføre på minstesatser.

Engangsutbetalingen gjelder for dem med minstesats, uavhengig av utbetalingsgrad, institusjonsopphold eller bosted, opplyser Nav.

Utbetalingen er skattefri og fører heller ikke til reduksjon i uføretrygd eller barnetillegg.

Pensjonister

Det er også bestemt at minstepensjonister skal få 4000 kroner ekstra i året. Denne utbetalingen kommer i løpet av våren.

Overfor nettstedet Vi.no sier Lene Lied, seksjonssjef i Nav, at årsaken til at utbetalingen ikke kommer før til våren, er at Nav trenger noe tid for å identifisere de personene dette vil gjelde.

- Endringen ble vedtatt i desember. Nav trenger noe tid for å identifisere de personene dette vil gjelde, og sikre at de riktige personene får denne økningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer