Bostøtte

88.000 får ekstra støtte for høye strømregninger

En familie på fem kan få 3430 kroner i ekstra bostøtte.

STRØMSTØTTE: Høye strømpriser i vinter har gitt mottakere av bostøtte ekstra støtte til å betale regningen. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix.
STRØMSTØTTE: Høye strømpriser i vinter har gitt mottakere av bostøtte ekstra støtte til å betale regningen. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget vedtok 2. april, etter forslag fra regjeringen, at alle husstander som mottok bostøtte for februar skal få en ekstrautbetaling for å dekke høye strømutgifter.

Utbetalingen er på 2950 kroner for enslige, mens husstander med flere medlemmer vil få et tillegg på 120 kroner per ekstra medlem. Det vil si at et par uten barn vil få utbetalt 3070 kroner, mens en familie med tre barn vil få utbetalt 3430 kroner.

Til sammen 88.000 hustander, som er antallet som mottar bostøtte, vil dermed få utbetalt 267 millioner kroner i ekstra støtte til å dekke strømutgiftene.

Ekstrautbetalingen skjer den 9. april, altså før påske. Den ordinære bostøtteutbetalingen denne måneden kommer 16. april.

- Viktig økonomisk tilskudd

For å få bostøtte må du ha lav inntekt og høye boutgifter. Barnefamilier utgjør 29 prosent av bostøttemottakerne. Ved å sjekke Husbankens kalkulator kan du beregne hvor mye du eventuelt har rett på i bostøtte.

- Bostøttemottakerne generelt, og barnefamiliene spesielt, har svært lave inntekter i forhold til boutgifter. Ekstrautbetalingen vil være et viktig økonomisk tilskudd for mange, sier Rune Robertsen, direktør for lån og tilskudd i Husbanken i en pressemelding.

For barnefamiliene som mottar ekstrautbetalingen nå i april, utgjorde boutgiftene i februar gjennomsnittlig 86 prosent av inntekten som ligger til grunn for beregning av bostøtte.

Her er det flest og færrest støttemottakere

Det er flest mottakere av bostøtte i Oslo og Hordaland, mens det er færrest i Finnmark og Sogn og Fjordane.

I overkant av 50 millioner kroner i støtte går til nær 16.500 husstander i Oslo. Hordaland, derimot, har drøyt 8800 husstander som mottar rundt 27 millioner kroner.

Finnmark har færrest bostøttemottakere med sine snaut tusen husstander som mottar til sammen nesten tre millioner kroner i støtte. I Sogn og Fjordane er det rett over tusen mottakere, som mottar nær 3,4 millioner kroner sammenlagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer