9 av 10 fornøyd med pelletskamin

8.000 husholdninger i Norge har installert pelletskamin. 9 av 10 er fornøyd med investeringen.

Publisert
Sist oppdatert

Fornøyd

En studie utarbeidet av Trøndelag Forskning og Utvikling på oppdrag fra Enova viser at 90 prosent av dem som har installert en pelletskamin har redusert elektrisitetsforbruket, og nesten 87 prosent er fornøyd med investeringen.

Et lite skår i gleden har imidlertid dukket opp: Det meldes om misnøye med økte pelletspriser, skriver Enova i en pressemelding.

- Vi er veldig fornøyd med de positive tilbakemeldingene fra husholdningene, sier Ingunn Ettestøl, avdelingsleder for Energiproduksjon i Enova.

Undersøkelsen fant også at 92 prosent av dem som installerte pelletskamin i 2003 hadde ikke hatt noen problemer innen utgangen av 2006. For å minske risikoen for at problem skal oppstå anbefaler Enova at en kjøper den type pellets som kaminen er beregnet for, og av god kvalitet - Norsk Standard (NS) 3165 klasse 1.

20% dyrere

Som et resultat av økt etterspørsel og prisøkning på kontinentet, økte pelletsprisen med cirka 20 prosent fra 2005 til 2006. Vårt forbruk av pellets økte med 230 prosent fra 2001 til 2006, og i gikk 33.000 tonn pellets opp i røyk. Produksjonen av pellets økte med 680 prosent.

Våre beregninger viser at det å installere en pelletskamin er en av de to beste grepene du kan ta for å kutte oppvarmingskostnader, og altså strømregningen.


Kilde: Enova


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer