9 tips mot trøtthet

Du trenger ikke gå rundt som en zombie selv om det er mørkt som natta ute.

SOVER DU NOK?: Mange tror at 5-6 timer med søvn per natt holder, når de i virkeligheten trenger 7-8. En time mer eller mindre spiller ingen rolle, tror de. Men søvnmangel akkumulerer og kan føre til at du hele tiden tærer på reservene.  Foto: colourbox.com
SOVER DU NOK?: Mange tror at 5-6 timer med søvn per natt holder, når de i virkeligheten trenger 7-8. En time mer eller mindre spiller ingen rolle, tror de. Men søvnmangel akkumulerer og kan føre til at du hele tiden tærer på reservene. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er alle trøtte i perioder, og for å finne ut hvorfor er det viktig å se på årsakene. Utbrenthet kan snike seg på oss over tid, men hvis vi går i oss selv kan vi fjerne flere av årsakene til grusomme morgener og langtrukne gjesp ved kontorpulten. Svenske I Form har ni tips mot trøtthet:

1. En passelig mengde mosjon

Fysisk aktivitet kan gi psyken en velfortjent pause, siden hjernen da er fullt opptatt av å styre kroppen.

2. Godt kosthold

Det holder ikke å bare spise sunt og riktig. Du må også gi deg selv tid til å nyte måltidet. Maten skal ikke bare være drivstoff for å orke å stresse videre. Ikke glem å drikke vann!

LES OGSÅ: 15 tips for god søvn

3. Nok søvn

Mange tror at 5-6 timer med søvn per natt holder, når de i virkeligheten trenger 7-8. En time mer eller mindre spiller ingen rolle, tror de. Men søvnmangel akkumulerer og kan føre til at du hele tiden tærer på reservene.

LES OGSÅ: Virker vekkelamper egentlig?

4. Regelmessig avkobling

Kvaliteten på tiden vi kobler av betyr mye. Å lese en bok i ro og fred er for eksempel mye bedre enn å shoppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer