95.000 uten arbeid

I mai utgjorde de arbeidsløse 3,4 prosent av arbeidsstyrken, justert for sesongvariasjoner. Det er en oppgang på 0,2 prosentpoeng fra april.

3,4 PROSENT: Selv om det har vært en liten økning i det siste, er ledighetstallene mye lavere enn for få måneder siden. Foto: Gorm Kallestad NTB / Scanpix
3,4 PROSENT: Selv om det har vært en liten økning i det siste, er ledighetstallene mye lavere enn for få måneder siden. Foto: Gorm Kallestad NTB / Scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge sesongjusterte tall fra Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) var det 95.000 arbeidsledige i mai (snitt april-juni), som er 11.000 færre enn i februar (snitt januar-mars). Dette er en nedgang på 0,4 prosentpoeng. Nedgangen er innenfor feilmarginen i AKU, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Samtidig har arbeidsledigheten økt fra 3,2 prosent i april til 3,4 i mai.

I andre kvartal 2019 økte antall sysselsatte personer i Norge med 22.000 personer fra tilsvarende kvartal året før. Dette er en oppgang på 0,2 prosentpoeng. Økningen kommer fra heltidssysselsatte, skriver SSB.

Arbeidsledigheten lå rundt 4 prosent i et års tid, før den avtok i oktober i fjor og nådde 3,2 prosent i april i år.

SSBs AKU-tall er ett av to sett som brukes for å måle ledigheten i Norge. Navs oversikt er den andre. Mens SSB baserer seg på en kvartalsvis intervjuundersøkelse, teller Nav antall registrerte ledige.

Ved utgangen av juni var 73.500 personer var registrert som helt arbeidsledige eller som arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det er 6.500 færre enn i juni i fjor, og tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer