Nettsikkerhet

96 norske kommune-nettsider er usikre

Én bokstav forteller deg om nettsiden er sikker.

SIKKERHETSTILTAK: Flere norske kommuner mangler det såkalte SSL-sertifikatet eller omdirrigering på nettsidene sine. Hvorfor er dette et problem? Les saken under for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SIKKERHETSTILTAK: Flere norske kommuner mangler det såkalte SSL-sertifikatet eller omdirrigering på nettsidene sine. Hvorfor er dette et problem? Les saken under for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det danske byrået Skjoldby & Co., som driver med søkemotoroptimalisering for bedrifter, har gjennomført en undersøkelse av nordiske kommuner sine nettsider.

Resulatet viser at én av fem nettsider hos norske, svenske og danske kommuner ikke er sikret slik de skal, og at de dermed er usikre for brukerne.

I Norge er det 96 kommuner som mangler riktige sikkerhetstiltak på nettsidene sine, mens det i Sverige og Danmark er snakk om henholdsvis 38 og 12 kommuner med usikre nettsider.

Du finner liste over kommunene med usikre nettsider på Skjoldby og Co. sin nettside.

Kommunene tar grep

Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) er ikke overrasket over funnene. Flere tidligere undersøkelser bekrefter nemlig det samme, at kommunene gradvis blir bedre på sikkerhet, men at det ikke er godt nok før alle tilbyr sikker kommunikasjon til sine nettsider.

- Alle kommuner må ta sikkerhetsansvar og sikre at brukerne kan være trygge på at nettsiden ikke er falsk. I tillegg er det viktig at trafikken mellom brukeren og nettsiden er kryptert, slik at ikke kommunen er ansvarlig for at sensitiv informasjon kommer på avveie, sier seniorrådgiver Vidar Sandland i Norsis til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer