Å overleve fyllesyken

Litt uggen i dag? Det var jo tross alt nyttårsaften i går, så mange av oss våknet med ull i munn i dag. Men heldigvis er det mye du kan gjøre for å få en bedre dag.

Publisert
Sist oppdatert

Fyllesyken er ikke så lett å unngå, men noen råd finnes det for å døyve smerten.

Hvorfor blir jeg fyllesyk?Dette er lett. Du har drukket alkohol.

Medisinsk sett er det dehydrering som har skylden for de verste effektene. Alkohol er vanndrivende, og sørger for sandpapirmunn, hodepine og svimmelhet. Kvalme, spying og mageproblemer kommer av den direkte effekten alkoholen har på magesekken.

Etter en slitsom kveld ute, gjerne fulgt av en natt uten særlig god drømmesøvn, kommer du til å være utmattet dagen etter. Dette blir verre av at kroppen din prøver å ordne opp i alt du har rotet til dagen før - og det bruker opp energi det også.

Pass på kroppen din - og den vil passe på deg, så unngå dehydrering, beskytt magesekken, og ta det litt roligere med alkoholen.

Før du går utSpis et godt måltid. Ved denne anledningen, og kun ved denne, er et skikkelig fett måltid å anbefale. Dette tar lengre tid å forbrenne, og vil beskytte magen mot alle de irriterende effektene av alkohol.

Når festen er i gangÅ drikke et glass vann eller annen kullsyrefri - og alkoholfri - drikke mellom hver drink med alkohol minsker mengden alkohol du drikker. Unngå drinker med kullsyre fordi de øker mengden alkohol som slipper inn i blodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer