- Abortboom etter p-pille-kritikk

Antall aborter i Danmark øker kraftig, og legene mener p-pille-frykt har skylda. Norske fagfolk er bekymret.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske gynekologer opplever en markant økning av antall kvinner som vil ta abort, ifølge nettstedet Berlingske.dk. Blant annet melder Hvidovre Hospital om en økning i antall utførte aborter på 33 prosent fra juli i 2006 til juli i år.

Den samme tendensen oppleves på andre sykehus og hos privatpraktiserende gynekologer. Mange mener årsaken til abortboomen er et innslag på danske TV2 i juni om at p-pillen Yasmin forårsaker flere blodpropper enn andre piller.

Kan du nok om p-piller? Sjekk her:

Skremte kvinneneSamtidig med at aborttallene øker, har apotekene solgt 33 prosent færre p-piller fra juni til august. Helle Meinertz, klinikkleder på gynekologisk avdeling på Hvidovre Hospital, mener TV-innslaget virket som skremselspropaganda på mange kvinner.

- Kvinnene har sluttet å ta p-piller etter TV2s innslag, og så har de blitt uønsket gravide. Derfor har TV2 et ansvar for at antallet aborter har steget så kraftig, sier hun til Berlingske.dk.

I etterkant har flere danske eksperter avvist påstandene om at Yasmin er verre enn andre p-piller.

Frykter norske aborterP-pillelarmen gikk også i Norge i vår etter at to ellers friske kvinner døde av blodpropp i lungene. Rolf Kirschner, seksjonsoverlege ved Kvinneklinikken, Rikshospitalet og leder av Norsk gynekologisk forening er bekymret for følgene av det store medietrykket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer