Mange merker at hverdagen er preget av dyre strømpriser, samt at prisen på matvarer og bensin stiger. Folk har derfor begynt å ty til ulike økonomiske sparegrep. Likevel er ikke alle like tips like gode.
I Storbritannia skal flere ha valgt å skru av kjøleskapet for å spare strøm. Dette har ført til flere matforgiftninger, særlig hos barn og unge. Nå advarer også Fødevarestyrelsen i Danmark andre mot å gjøre det samme.
Kan bli syk
DinSide har snakket med Mattilsynet, som sier seg enig i denne advarselen.
- Vi er enig i Fødevarestyrelsens analyse om at å slå av strømmen til kjøleskapet i verste fall kan medføre matforgiftning. Det er viktig å oppbevare lettbedervelige matvarer kjølig for å unngå at bakterier vokser slik at man kan bli syk av maten, sier seniorrådgiver Randi Edvardsen i seksjon for mattrygghet i Mattilsynet.
Eksempler på lettbedervelige matvarer som bør stå i kjøleskap er påleggsvarer, kjøtt, fisk og middagsrester.
- Dersom du har slike varer i kjøleskapet ditt, er det en dårlig idé å skru det av, legger Edvardsen til.
Husk holdbarhetsdatoen
- Husk også at den holdbarhetsdatoen som produsenten har satt på pakken forutsetter at maten er oppbevart ved riktig temperatur, sier Edvardsen og fortsetter:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger