Skatteetaten

Advarer: - Du risikerer tilleggsskatt

Skatteetaten varsler tettere oppfølging.

UNNGÅ DETTE: - Oppdager vi at du ikke har innberettet salg av kontraktsposisjon, vil du bli ilagt tilleggsskatt, skriver Skatteetaten. Foto: Lise Åserud / NTB
UNNGÅ DETTE: - Oppdager vi at du ikke har innberettet salg av kontraktsposisjon, vil du bli ilagt tilleggsskatt, skriver Skatteetaten. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Skatteetaten at stikkprøvekontroller viser at videresalg av boligkontrakter i stor grad unndras skatt. Videresalg av boligkontrakt skal oppgis i skattemeldingen og gevinst skal beskattes.

- Oppdager vi at du ikke har innberettet salg av kontraktsposisjon, vil du bli ilagt tilleggsskatt. Grove tilfeller risikerer politianmeldelse, sier divisjonsdirektør Odd Woxholt i divisjon innsats i Skatteetaten.

Informasjon Skatteetaten har innhentet fra eiendomsmeklere viser at over halvparten av skattyterne ikke innberetter som de skal.

- Det er enklere å rette selv enn å bli kontrollert av Skatteetaten. Du kan selv gå inn og egenrette dette i skattemeldingen din for de siste tre åra. Så lenge du gjør dette før vi åpner kontrollsak, unngår du tilleggsskatt, opplyser Woxholt.

Videre informerer Skatteetaten at man kan bli ilagt tilleggsskatt hvis man ikke leverer riktige og fullstendige opplysninger i skattemeldingen.

- Tilleggsskatten er 20 prosent av den skattemessige fordelen. For grove tilfeller har Skatteetaten mulighet til å gi skjerpet tilleggsskatt i tillegg til den ordinære satsen. Skjerpet tilleggsskatt er 20 prosent, slik at den samlede tilleggsskatten blir 40 prosent i grove tilfeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.