Svindel på WhatsApp:

Advarer: Er ikke barnet ditt

I det siste har det dukket opp en svindelmetode på WhatsApp.

SVINDEL: Foreldre opplever svindel på WhatsApp, hvor noen utgir seg for å være barnet deres. Foto: Politiets Nettpatrulje - Øst Politidistrikt.
SVINDEL: Foreldre opplever svindel på WhatsApp, hvor noen utgir seg for å være barnet deres. Foto: Politiets Nettpatrulje - Øst Politidistrikt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiets Nettpatrulje - Øst politidistrikt, skriver på sin Facebookside at de har fått inn flere saker fra forelde om svindel på meldingsappen WhatsApp.

Svindelen går ut på at foreldrene mottar en melding på WhatsApp, fra en som utgir seg for å være barnet deres.

"Barnet" skriver at hun har fått nytt telefonnummer fordi mobiltelefonen havnet i vaskemaskinen ved et uhell. Deretter blir forelderen bedt om hjelp til å betale en regning som forfaller, fordi barnet ikke har tilgang til nettbanken med sin nye telefon, forklarer nettpatruljen.

WHATSAPP: Ny svindelmetode på WhatsApp. Foto: Politiets Nettpatrulje - Øst Politidistrikt
WHATSAPP: Ny svindelmetode på WhatsApp. Foto: Politiets Nettpatrulje - Øst Politidistrikt Vis mer

Flere foreldre har på den måten blitt svindlet for over 30 000 kr.

Pass på

Dersom du mottar en slik melding, bør du undersøke om det virkelig er barnet ditt du snakker med.

Ikke godta dårlige unnskyldninger for hvorfor vedkommende ikke kan prate med deg eller fysisk møte deg, og ikke betal noen regninger fra en du tror er barnet ditt, råder nettpatruljen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer