Politiet

Advarer etter tyveritrend

Oslo-politiet advarer etter å ha merket en vesentlig økning av lommetyverier.

TREND: Frastjålne mobiltelefoner er blitt funnet i sandkasser og på andre merkelige steder den siste tida. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Stavanger kommune
TREND: Frastjålne mobiltelefoner er blitt funnet i sandkasser og på andre merkelige steder den siste tida. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Stavanger kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev DinSide om Nora Braathus (27) som fant sin frastjålne iPhone i en brødpose sammen med to andre mobiler. I ettertid Avisa Oslo skrevet om Pernille (25) og Anna (27) som ble frastjålet telefonene sine på Oslo Street Food i Oslo.

Kollegaene fant i ettertid sine egne telefoner og ti andre i en grønn strøkasse.

Nå ber politiet i Oslo, Asker og Bærum alle være oppmerksomme. På Facebook skriver politiet at de har merket en vesentlig økning av lommetyverier i Oslo sentrum, og spesielt på utesteder.

- Mye tyder på at det er mobile vinningskriminelle som står bak, og at de særlig er på utkikk etter mobiltelefoner. Tyveriene skjer ofte på kvelds- og nattetid på utesteder i helger. Folk er spesielt utsatte inne på utesteder, i køer og på dansegulv med store menneskeansamlinger, skriver politiet.

Politiet legger til at de følger situasjonen tett, men at de er avhengig av gode opplysninger fra publikum.

- Fikk adrenalinrush

Vi går tilbake til Pernille og Anna, som anmeldte til politiet dagen etter turen på Oslo Street Food. Etter at Pernille gjennom sporingsappen «Hvor er?» fant hun ut at mobilen lå i et smug i Oslo sentrum, forteller hun til Avisa Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.