Politiet

Advarer etter tyveritrend

Oslo-politiet advarer etter å ha merket en vesentlig økning av lommetyverier.

TREND: Frastjålne mobiltelefoner er blitt funnet i sandkasser og på andre merkelige steder den siste tida. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Stavanger kommune
TREND: Frastjålne mobiltelefoner er blitt funnet i sandkasser og på andre merkelige steder den siste tida. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Stavanger kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev DinSide om Nora Braathus (27) som fant sin frastjålne iPhone i en brødpose sammen med to andre mobiler. I ettertid Avisa Oslo skrevet om Pernille (25) og Anna (27) som ble frastjålet telefonene sine på Oslo Street Food i Oslo.

Kollegaene fant i ettertid sine egne telefoner og ti andre i en grønn strøkasse.

Nå ber politiet i Oslo, Asker og Bærum alle være oppmerksomme. På Facebook skriver politiet at de har merket en vesentlig økning av lommetyverier i Oslo sentrum, og spesielt på utesteder.

- Mye tyder på at det er mobile vinningskriminelle som står bak, og at de særlig er på utkikk etter mobiltelefoner. Tyveriene skjer ofte på kvelds- og nattetid på utesteder i helger. Folk er spesielt utsatte inne på utesteder, i køer og på dansegulv med store menneskeansamlinger, skriver politiet.

Politiet legger til at de følger situasjonen tett, men at de er avhengig av gode opplysninger fra publikum.

- Fikk adrenalinrush

Vi går tilbake til Pernille og Anna, som anmeldte til politiet dagen etter turen på Oslo Street Food. Etter at Pernille gjennom sporingsappen «Hvor er?» fant hun ut at mobilen lå i et smug i Oslo sentrum, forteller hun til Avisa Oslo.

Pernille fulgte sporingsappen til en strøkasse i smuget og begynte å grave.

- Vi begynte å grave. Så fant vi telefon, på telefon, på telefon. Vi fant i hvert fall ti telefoner, kanskje flere. Først fikk jeg adrenalinrush. Det var litt av en skattejakt - og vi forventet ikke å finne så mange. Det føltes ut som at det aldri sluttet, sier hun til Oslo-avisa.

Da hun så at det kom en bil ut fra blindveien, forlot hun stedet og leverte de andre telefonene til politiet.

OVERRASKENDE: I jakten på sin egen telefon fant Nora Braathus tre telefoner i en busk ved Stortinget. Foto: Privat
OVERRASKENDE: I jakten på sin egen telefon fant Nora Braathus tre telefoner i en busk ved Stortinget. Foto: Privat Vis mer

- Hadde ikke forventet å finne mobilen

Nora Braathus har en liknende historie fra da mobilen hennes ble frastjålet utestedet Håndslag i Oslo.

- Sett i ettertid er det veldig ekkelt at noen har vært nærme meg uten at jeg merket det, fortalte hun til DinSide.

27-åringens historie endte ikke her. Etter å ha politianmeldt saken, iverksatte hun en leteaksjon etter å ha sjekket «Hvor er?»-tjenesten til Apple.

Etter at telefonen hadde forsvunnet fra Håndslag ble den funnet i en park i Prinsens gate.

- Vi så en brødpose som var fylt med masse papir i bunnen av en busk og trodde først at det var søppel, men sjekket innholdet likevel. I posen lå mobilen og vi var plutselig i ekstase. I posen fant jeg min egen iPhone og to andre mobiler. Alle fikk helt sjokk. Jeg hadde ikke forventet å finne mobilen.

Etter det ble politiet kontaktet, og Nora leverte inn de andre telefonene.

- Det var kjipt å bli frastjålet telefonen, men det ble en veldig artig historie. Nå håper jeg at flere blir mer bevisste og mer oppmerksomme framover.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer