Advarer: - Folk har blitt lurt

Politiet i Trøndelag med advarsel.

Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Trøndelag kommer mandag kveld med en advarsel, etter at de har mottatt meldinger om at folk har blitt lurt til å kjøpe mat for folk på butikker i Orkanger.

- Det er snakk om betydelige summer. I dag var det en mann og ei dame som henvendte seg til kunder i butikker. Vær påpasselig, skriver de på Twitter.

Operasjonsleder Viola Elverum sier til Dinside at politiet er godt kjent med lureriet.

- Dette er ikke noe nytt at personer har henvendt seg til folk og spilt på samvittigheten for å få dem til å kjøpe mat til dem. Iblant kommer de tilbake til butikken for å levere maten og få pengene igjen. Det er nok enklere å få folk til å betale for mat enn å gi penger direkte, sier hun.

PAKKE GAVER: Glanset gavepapir og gavebånd av plast bør du styre langt unna. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Elverum opplyser at de foreløpig ikke har noen mistenkte i saken.

- Da vi fikk meldingen dro vi til området og så etter noen, men vi fant ingen. Det blir også et spørsmål om hva som er straffbart og ikke straffbart. Det kan jo bli vanskelig å bevise i dette tilfelle. Samtidig er det en metode som ikke er bra for de som blir lurt, sier operasjonslederen.

RIBBE: Dagbladet-kokk Christopher Sjuve med enkel guide til hvordan du får svoren sprø på juleribba. Foto/klipp: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

- Hva slags råd har du for å unngå å bli lurt?

- Hvis folk henvender seg til deg for å kjøpe mat, må man ta en vurdering om man er villig til å tape pengene eller ikke. Hvis man selv synes det er vanskelig å si nei, foreslår jeg at man tar kontakt med betjeningen, sånn at man ikke blir stående alene, sier hun og legger til:

- De har også hatt en modus for å spørre eldre, så hvis det går an burde man hjelpe dem slik at de ikke blir stående på tomannshånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer