Black Friday

Advarer: Forsøker å svindle deg

Slik beskytter du deg under julehandelen.

BLACK FRIDAY-SVINDEL: Nå bør du være ekstra på vakt mot tilbud som er for gode til å være sanne. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BLACK FRIDAY-SVINDEL: Nå bør du være ekstra på vakt mot tilbud som er for gode til å være sanne. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Som halloween, er Black Friday et amerikansk fenomen som etter hvert også er blitt populært i Norge.

Black Friday faller alltid på den fjerde fredagen i november, som er dagen etter høsttakkefesten i USA, og markerer starten på julehandelen. De seinere åra har handelsstanden utvidet til både Black Week og Black Month, slik at du pepret med salgstilbud hele måneden.

Forsøker å lure til seg informasjon

Samtidig som butikkene avholder store salgskampanjer der de blant annet sender ut tilbud og rabattkoder på e-post og SMS, benytter svindlerne til anledningen til å lure intetanende ofre. NorSIS, Norsk senter for informasjonssikring, anbefaler alle å følge ekstra godt med i disse tider.

- Svindlerne er gode til å tilpasse seg trender, sesonger og situasjoner som er annerledes. Slik utnytter de vår sårbarhet. Vi vet at det rundt Black Friday og inn mot jul når folk handler ekstra mye på nett, forekommer mye svindel knyttet til netthandel. Den beste måten å bekjempe nettsvindel på er å sette folk i stand til å forstå hva som er svindel og hvordan det kan forebygges, sier faglig leder i NorSIS, Karoline Hultman Tømte, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer