Advarer gravide mot naturmedisin

Mange gravide kvinner bruker naturmedisiner som kan være skadelige for barnet. Norske forskere advarer nå mot urtemedisinene.

Publisert
Sist oppdatert

I går fortalte Mozon om en advarsel fra WHO om omfattende bruk av naturmedisiner sammen med andre medkamenter. Problemet er at de naturlige medisinene kan inneholde virkestoffer som sammen med andre medisiner utgjør en alvorlig helserisiko.

LES SAKEN HER

Advarer gravideNorske forskere går nå ut med en liknende advarsel rettet spesielt mot gravide kvinner. En undersøkelse av 400 norske kvinner rett etter fødselen viste at en av tre hadde brukt naturmidler under svangerskapet. Av disse hadde 40 prosent brukt midler som kan være skadelige for fosteret.

- Vi ble veldig overrasket over at så mange gravide bruker naturpreparater. De høye tallene står i kontrast til hvor lite vi vet om sikkerhet og effekt. Sannsynligvis tror kvinnene at risikoen for å skade fosteret er mindre når de tar slike midler, sammenlignet med medikamenter, sier farmasøyt og doktorgradsstipendiat Hedvig Nordeng ved Universitetet i Oslo til Dagens Medisin.

- Fra tidligere vet vi at mange gravide er redde for å bruke medikamenter under svangerskapet. I tillegg er det nok mange gravide som bruker naturpreparater mot mindre plager de ikke føler det er nødvendig å bruke legemidler mot, mener Nordeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer