Advarer: - Helt jævlig

Mandag kveld endte Øystein Thues (65) netthandel med fortvilelse. Nå vil han advare andre.

FORTVILET: Øystein Thue er fortvilet etter å ha blitt svindlet. Foto: Privat
FORTVILET: Øystein Thue er fortvilet etter å ha blitt svindlet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Falske nettbutikker, der bedragere oppretter digitale butikker for å lure og svindle andre, er ingen ny ting og dukker opp med jevne mellomrom.

Det opplevde Øystein Thue mandag kveld.

Det hele startet da Thue scrollet nedover Facebook og fant noen klær han likte. På nettsida ElementNice-UK la han noen varer i handlekurven og betalte 800 kroner for noen bukser, men da han sjekket bankkontoen sin var det noe som ikke stemte.

- Etter jeg hadde betalt for buksene hadde de reservert et beløp på nesten 6000 kroner. Da ble jeg stresset og kontaktet banken min, som sa de dessverre ikke kunne hjelpe meg. Tirsdag morgen var 5869 kroner trukket fra bankkontoen min, forteller Thue til DinSide.

Etter den kjipe opplevelsen vil 65-åringen advare andre.

- Det er helt jævlig og ekstremt irriterende å bli svindlet. Jeg føler meg veldig fortvila nå og håper at andre kan unngå å gå i samme felle som meg.

Opplever du nettsvindel bør du ta kontakt med kortutsteder og sende inn en kortreklamasjon, har Thomas Iversen, forbrukerjurist i Forbrukerrådet, tidligere oppfordret overfor DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer