Advarer Ikea-kunder

- Kan måtte stenge.

ADVARER: Dersom LO og NHO ikke kommer til enighet i lønnsmekling, kan det føre til at Ikea-varehus må stenge eller redusere åpningstidene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ADVARER: Dersom LO og NHO ikke kommer til enighet i lønnsmekling, kan det føre til at Ikea-varehus må stenge eller redusere åpningstidene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

I dag starter meklingen i frontfaget mellom LO og NHO. I forkant har LO gjort det klart at de ønsker et generelt tillegg som er høyere enn prisveksten, skriver NTB.

Nå advarer forbundsleder Christopher Beckham i Handel og Kontor om at kunder kan komme til stengte dører på Ikea.

- HK Norge har store og sterke klubber i Ikea, så det kan godt hende at Ikea vil måtte stenge varehusene på Furuset, Slependen og hele sitt kundesenter, sier forbundsleder Christopher Beckham til Nettavisen.

Det er i hovedsak to Ikea-varehus, samt et kundesenter og «planning studio», som er i risikosonen for en eventuell streik:

  • Ikea på Furuset i Oslo
  • Ikea på Slependen i Bærum
  • Ikea kundesenter i Bærum
  • Ikea Planning Studio i Oslo

En eventuell streik kan føre til reduserte åpningstider og lange køer hos kundesenteret.

Til Aftenposten, som først omtalte saken, sier Hilde Christensen, HR-sjef i Ikea Norge, at de vil holde åpent så lenge de kan, men at de ikke vet ennå hvordan det blir.

- Vi har akkurat fått listene med navnene på uttaket. Vi forbereder oss og ser på hva vi vil klare å opprettholde av vanlig drift, og hva vi eventuelt må stenge ned på, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer