Strømsparing

Advarer: Ikke slå den av

Ikke alle strømsparetips er like smarte.

STRØMSPARING: Er du blant dem som trekker ut ruteren for å spare på strømmen, kan det hende du bør tenke deg om én gang til. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
STRØMSPARING: Er du blant dem som trekker ut ruteren for å spare på strømmen, kan det hende du bør tenke deg om én gang til. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange måter å spare strøm på, og når prisene på nytt er på vei oppover, men ikke alle er særlig smarte. For eksempel har flere briter blitt matforgiftet fordi de har skrudd av kjøleskapet om natten, og det advares også mot å skru av eller ned varmtvannsberederen for å spare strøm.

Nå er det bredbåndsruteren som står for tur. Alle monner drar, og det er vel ingen grunn til at ruteren skal være koblet til og trekke strøm mens hele huset sover?

Det britiske telekomselskapet BT har advart sine kunder mot å skru av ruteren på natten. Når kundene skrur av ruteren jevnlig registreres dette som en feil. Dette fører ikke bare til merarbeid for BT, men det kan gjøre nettet treigere når du faktisk skal bruke det, melder den irske nettavisen Irish Mirror.

Ifølge Ellen Scheen, informasjonssjef i Telia, vil også de registrere flere strømavbrudd som et avvik.

- Dersom vi mister kontakt med flere rutere samtidig innenfor et geografisk område vil det gå en alarm hos vårt operasjonssenter. Det vil da gjennomføres undersøkelser om det er strømutfall i vår node eller om det er lokalt strømutfall i området, sier Scheen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer