Skatteetaten

Advarer: - Ikke trykk

- Dette er ren svindel.

PASS PÅ: Skatteetaten advarer mot svindel. Foto: Lise Åserud / NTB
PASS PÅ: Skatteetaten advarer mot svindel. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Skattelistene for inntektsåret 2022 er endelig offentliggjort, men det er ikke alle meldinger eller lenker man bør trykke seg inn på.

Både Varden og NRK skriver at Skatteetaten advarer mot meldinger sendt fra svindlere.

- Vi mottar jevnlig tips om svindelforsøk fra publikum, og særlig i periodene rundt skattelistene og skattemeldingen, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen, til NRK.

SKATTELISTENE: Åpne skattelister gjør at du kan se hvem som har søkt deg opp. Slik sjekker du! Video: Embla Hjort-Larsen / NTB Vis mer

De siste dagene skal det ha blitt sendt flere mistenkelige meldinger fra et vanlig telefonnummer.

- Dette er ren svindel og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i e-poster eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, sier Fossen.

På deres egen nettside ber Skatteetaten folk være på vakt mot svindel.

- Skatteetaten vil aldri be deg om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via sms eller e-post. Vi sender heller ikke lenker uoppfordret i e-post eller sms. For å være trygg, logg deg alltid inn via skatteetaten.no eller altinn.no, skriver etaten.

Videre informeres det om at formålet med de falske meldingene er for å lure til seg personsensitiv informasjon og bankopplysninger.

- Skatteetaten ser alvorlig på slike svindelforsøk og har politianmeldt flere av tilfellene.