Hva skjer om du tegner forsikring etter skaden?

Advarer: Kan føre til fengsel

En kvinne forsøkte å lure forsikringsselskapet, men ble avslørt. Les hele historien, samt om hva som er de vanligste svindelforsøkene folk prøver seg på.

SVINDELFORSØK: Et forsøk på å få dekket en vannskade ved å tegne innboforsikring i etterkant endte i retten - og fengsel. Illustrasjonsbilde: NTB
SVINDELFORSØK: Et forsøk på å få dekket en vannskade ved å tegne innboforsikring i etterkant endte i retten - og fengsel. Illustrasjonsbilde: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er svært risikabelt å prøve seg på forsikringssvindel. Det fikk ei 46 år gammel dame nylig erfare, da Sandnes tingrett dømte henne til fengsel i 21 dager - en dom som ble gjort betinget med ei prøvetid på to år, skriver Rogalands avis.

Hva var det hun prøvde seg på?

Vannskade til 60 000 kroner

La oss spole tida tilbake til 2. oktober 2020. Denne dagen kontakter den tiltalte kvinnen et forsikringsselskap og tegner innboforsikring som blir aktivert klokka 12.36.

Fire dager seinere melder hun inn en vannskade med anslått verdi på hele 60 000 kroner.

Hun skal ha sagt til forsikringsselskapet og en såkalt utreder-konsulent at vannskaden inntraff etter at innboforsikringen hennes ble aktivert, men undersøkelser i etterkant viser at den aktuelle skaden oppsto klokka 01.30 den 2. oktober - altså samme dag og før innboforsikringen hennes ble aktivert.

Ikke troverdig forklaring

Kvinnen forklarte i retten at hun tegnet forsikringen med tanke på at det kunne oppstå framtidige lignende hendelser, ikke for å få utbetalt penger for skaden som allerede var oppstått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer