Klarna

Advarer: - Kriminelle hensikter

Betalingsselskapet advarer mot svindelforsøk i Norge.

IKKE TRYKK: Klarna advarer mot å trykke på lenker eller e-poster fra falske Klarna-kontoer. Foto: Shutterstock/NTB
IKKE TRYKK: Klarna advarer mot å trykke på lenker eller e-poster fra falske Klarna-kontoer. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har flere personer fått tekstmeldinger fra falske Klarna-kontoer.

- Du har en utestående faktura hos Klarna. For å unngå gebyrer logg inn og betal via klarnabetaling.net. Frist: 23.12.22, står det i tekstmeldingen fra den falske Klarna-kontoen.

Trykker du på lenka forsøker svindlerne å lure fra deg BankID-informasjon som pin-kode og passord.

Kommunikasjonsdirektør i Klarna, Filippa Bolz, forteller til DinSide at de er klar over svindelforsøket og at de ikke er glade for at noen utgir seg for å være dem.

- Det hender dessverre at svindlere bruker Klarnas navn med kriminelle hensikter. Det er ikke noe vi har direkte kontroll over, men vi prøver på mange forskjellige måter å lære opp forbrukere til å gjenkjenne svindelmetoder, forklarer hun til DinSide.

Bolz legger til at svindlerne bruker phishing for å sende ut falsk kommunikasjon som ser ut til å komme fra Klarna.

- Det skjer vanligvis på e-post (men det kan også skje via andre kanaler), og målet er å stjele kredittkortnummer, passord eller andre sensitive opplysninger for deretter å bruke dem til for eksempel å kjøpe varer eller tjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.