Politiet

Advarer: - Legg på!

- Vi har fått mange henvendelser.

PASS PÅ: Politiet advarer mot svindel. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
PASS PÅ: Politiet advarer mot svindel. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Øst politidistrikt som på Facebook opplyser om en ny svindelrunde.

- Vi har fått mange henvendelser fra innbyggere som har blitt utsatt for svindelforsøk over telefon, skriver politiet.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Personene skal ha blitt oppringt fra et tilsynelatende norsk telefonnummer som starter på +47, og stemmen i motsatt ende skal være en datagenerert engelsktalende stemme.

- Personen utgir seg for å være fra politiet og ber deg trykke på 1 for å få snakke med en betjent. Legg på - dette er et forsøk på svindel!

Videre informerer politiet at de ser mange legger ut telefonnummeret de har blitt oppringt av på sosiale medier for å advare andre.

- Telefonnumrene som brukes har ingenting med svindelen å gjøre og er helt tilfeldig utvalgte. Svindlerne bruker en metode som kalles spoofing. Denne metoden gjør at deres eget nummer skjules, og visningsnummeret tilhører noen andre. Det er også brudd på personvernet å dele andres telefonnummer på denne måte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer