Advarer mot å gi gavekort til jul

Ett av fire gavekort blir aldri brukt.

HAVNER I SØPLA: En amerikansk undersøkelse viser at én av fire gavekort ikke blir brukt. Likevel er det få andre gaver som er mer populære å gi bort til jul. Foto: Colourbox.com
HAVNER I SØPLA: En amerikansk undersøkelse viser at én av fire gavekort ikke blir brukt. Likevel er det få andre gaver som er mer populære å gi bort til jul. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har skrevet det før og vi gjør det igjen: Det er enkelt, kjapt og i prinsippet helt perfekt til den som har alt. Men de populære gavekortene vi kjøper blir aldri brukt.

En amerikansk undersøkelse, utført av forbrukergiganten Consumer Reports, viser at nesten syv av ti planlegger å kjøpe et eller flere gavekort til jul. Den samme rapporten viser samtidig at mer enn en fjerdedel (27 prosent) av gavekortene som ble gitt til jul i fjor, ikke er blitt brukt.

Mye tyder på at den samme trenden er å spore her til lands også. For noen år siden ble det anslått at verdier for flere milliarder ble sløst bort, fordi folk ikke benytter seg av gavekortene sine.

- Til glede for butikkene

Forbrukerøkonom Christine Warloe i Nordea advarer folk mot å ende opp med å kjøpe gavekort som julegave.

- På generell basis vil jeg anbefale at man ikke gir gavekort, sier Warloe til DinSide.

Hun sier at det er butikkene som ender opp med å tjene på at nordmenn gir bort gavekort i julen.

- De ender ofte opp som dårlig samvittighet i folks lommebok, og dermed så er de mest til glede for butikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer