Ikea

Advarer mot absurd svindel

Svindelforsøkene stanser ikke på Facebook. Denne gang er det Ikeas merkenavn som misbrukes.

ADVARER: Ikea advarer mot svindelforsøk på Facebook. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ADVARER: Ikea advarer mot svindelforsøk på Facebook. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Svindlere vet å utnytte store merkevarer for å lure penger og personlig informasjon fra uskyldige ofre, og svindelforsøkene dukker stadig opp.

Nå er det Ikeas tur igjen.

Den siste tida har det dukket opp flere falske Ikea-kontoer på Facebook. Flere av postene har til sammen over flere tusen kommentarer, samt blitt delt flere hundre ganger.

Det ene svindelforsøket lover til og med bort en BMW iX3, som mange i kommentarfeltet skjønner bare er et absurd svindelforsøk, men mesteparten tror de deltar i den såkalte «konkurransen».

Mange av triksene virker gjennomskuelige for de fleste, men støtt og stadig lar folk seg lure. Så hvis du ser en av kontoene som går under navnet «Ikea Fans» eller liknende, bør du styre unna, for å unngå svindelforsøk.

- Ikea opplever dessverre slike kampanjer fra tid til annen. Heldigvis er folk flest oppmerksomme på falske kontoer og kontakter Ikea, forklarer Nils Vibe-Rheymer, pressevakt i Ikea Norge, til DinSide.

Han fortsetter:

- Ikea har aldri konkurranser av denne typen og vi oppfordrer alle til ikke å klikke på Facebook annonsene eller åpne lenker man er usikker på. Alle våre kampanjer, konkurranser eller undersøkelser vil man finne på våre nettsider, Ikea.no, og i våre sosiale mediekanaler som Facebook og Instagram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer