Advarer mot banktap

Finanskrisen rammer også de norske bankene.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag la Norges Bank frem Finansiell stabilitet 1/09. Rapporten kommer to ganger i året og legger vekt på utsiktene for bankenes inntjening og soliditet og hvilke risikofaktorer de står overfor.

Norske banker trenger mer penger for å bedre tilgangen på finansiering, og for å være robuste for fremtiden, melder Norges Bank i dag. Finansuroen har ført til en krevende situasjon for bankene, og bankenes tap vil fortsette å øke etter hvert som den økonomiske rammer deres låntakere.

- Det er særlig de største bankene som trenger mer kapital, sa visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad på pressekonferansen i dag.

Se også: Det blir store rentekutt i sommer!

Taper penger fremover

Bankene lider allerede under økende tap, og det er grunn til å tro at bankene vil tape mer de nærmeste månedene. Bankene vil tape penger på sektorer som er høyt belånte, og som vil slite under de dårlige tidene som står foran oss.

Det er særlig shippingbransjen og næringseiendom som vil gi bankene tap de neste par årene. En betydelig del av bankenes lån til utlandet er relatert til skipsfart, men dette er konsentrert til de største bankene, ifølge Qvigstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer