Advarer mot falsk Facebook

Forsøker å lure Facebook-brukere med svindelkonkurranse.

Har du fått en venneforespørsel du mistenker er falsk? Slik rapporterer du profilene slik at Facebook kan slette dem! Vis mer
Publisert

Naf går ut og advarer mot en falsk Facebook-profil som utgir seg for å være Naf Norge.

– De sprer en konkurranse og oppfordrer deg til å klikke på en lenke, vi anbefaler at du ikke gjør dette. Mottar du en melding fra denne profilen om at du har vunnet en premie, ikke la deg lure! Ikke klikk på lenker og ikke gi fra deg kredittinformasjon! Vi har rapportert siden og jobber for å få fjernet den falske profilen, advarer Naf på sin ekte Facebook-side.

Forbundet har også sendt ut e-post til sine medlemmer der de advarer om den falske profilen.

Svindel

På én av de falske profilene var det utlyst en konkurranse der det stod at du kunne «vinne et gavekort på kortstokk til en verdi av 5000 kroner», og selv om det står at man kan delta i konkurransen ved å skrive «vinterdekk» i kommentarfeltet, oppfordres det til å trykke på en lenke.

Denne profilen er nå fjernet, men på en annen, som også heter «Naf Norge», er en falsk konkurranse fortsatt aktiv.

«Gratulerer til de av dere som er valgt ... vennligst registrer deg for å bekrefte premien din. Trinn 1 = Elsk og del. Trinn 2 = Registrer deg her. Og gaver vil bli sendt etter Réussies skriving (original og offisiell) at Gud velsigne», står det i konkurransen og igjen oppfordres det om å trykke på en lenke for å motta premier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer