Advarer mot farlig alkohol

– Kan være falsk, svært helseskadelig og i verste fall føre til dødsfall, sier Tolletaten.

KONTROLL: Tolletaten stanset en varebil med falske korker på Svinesund. Foto: Tolletaten
KONTROLL: Tolletaten stanset en varebil med falske korker på Svinesund. Foto: Tolletaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene er blitt registrert en økning i smugling og fortolling av tomme brennevinsflasker, plastkorker og falske flaskeetiketter til verdenskjente brennevinsdestillerier.

Tolletaten sier i en pressemelding at utviklingen gir grunn til sterk bekymring for at det foregår ulovlig omtapping, produksjon og salg av sprit utgitt for å være originalvarer.

– Ikke kjøp eller drikk brennevin fra ulovlige utsalgssteder. Den kan være falsk, svært helseskadelig og i verste fall føre til dødsfall, advarer de.

Russetid

– Vi er dessverre nødt til å gå ut med en ny advarsel om falsk alkohol, kun et halvt år siden vi gjorde det sist. Nylige beslag gir ekstra grunn til bekymring, samtidig som vi er på vei inn i russetid og sommersesong, med tilhørende høyt nivå på festlige aktiviteter. Det er viktig at alle, uansett alder, forstår at det på ingen måte er trygt å kjøpe eller drikke ulovlig brennevin. Selv om det ser ut som originalvare, så kan innholdet være livsfarlig, advarer tolldirektør Øystein Børmer, i pressemeldingen.

I november i fjor advarte Tolletaten mot det samme. Den gang uttalte etaten at det i løpet av de siste 18 månedene hadde blitt registrert over 55 000 tomme brennevinsflasker, hvorav mange var falske kopier av kjente brennevinnsmerker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer