Advarer mot fedme-epidemi

Fedme er et av de største helseproblemene i den vestlige verden. Nå advarer britiske leger mot det de kaller en epidemi i overvekt.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Det er lederne for Storbritannias tre største medisinutdanninger som nå går ut sammen med en kraftig advarsel. Sykelig overvekt har eksplodert i løpet av de siste tiårene og begynner å få alvorlige konsekvenser for folkehelsen.

Fete barnLegene er spesielt bekymret for den stadig økende andelen av barn som sliter med alvorlig overvekt. Resultatene er pustebesvær, genetiske endringer og diabetes hos barn helt ned i barnehagealder.

- Vi begynner nå å se konsekvensene av et samfunn i overvekt, spesielt hos barn. Vi pleide å kalle diabetes type 2 for ”voksendiabetes” fordi vi oppdaget sykdommen hos 40- og 50-åringer. Nå observerer vi type 2-diabetes hos barn helt ned i seksårsalderen, forteller Professor Peter Kopelman til avisen Independent.

- Fedmen fører til alvorlige komplikasjoner for vanlige 20-åringer. Om vi ikke reagerer på dette nå vil vi få enda større problemer i neste generasjon, legger han til.

Vi blir også fetereProblemene med fedme er dessverre ikke noe som bare rammer de som lever av Guinness og potetgull. Også her hjemme ser forskerne at kroppsvekten øker jevnt og trutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer