Advarer mot «foster-turisme»

Fertilitetsprofessor advarer kvinner mot å få assistert befruktning i utlandet. - Det kan være helsefarlig.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Professor Lisa Jardine er leder for Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA), som er det statlige kontrollorganet for assistert befruktning i Storbritannia. I Times Online går hun ut mot de hun kaller foster-turister.

Les også: Lesbiske får hjelp til å få barn

Jardine mener kvinner som reiser til andre land for å få hjelp til å bli gravide utsetter både seg selv og barna for helserisiko.

Les også: Shopper sæd til superbabyen

Får flere barn samtidig

Kvinner som blir gravide gjennom assistert befruktning får langt oftere enn andre flere barn samtidig. Nylig kunne vi lese om det svært spesielle tilfellet der en amerikansk kvinne fikk åttlinger.

Les mer om assistert befruktning hos Bioteknologinemda

På klinikker i land der regelverket er mindre strengt enn i Storbritannia og Norge skjer det at kvinner får innsatt flere befruktede egg eller embryoer. Dette gjøres for å øke sjansen for en vellykket graviditet, men resultatet kan være at kvinnen får både tvillinger, trillinger og firlinger. I Storbritannia får ikke flerfødsler som følge av assistert befruktning overstige 24 prosent ved hver klinikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer