Advarer mot høye sko

Ligg unna høye stiletthæler på skoene. Det er rådet fra leger som advarer mot helseskadene som følger med høye hæler.

Publisert
Sist oppdatert

Ryggproblemer, ødelagte tær og belastningsskader er bare noen av problemene som kan oppstå med høye hæler. Og sammen med noen glass i festlig lag kan høye hæler forårsake større skader enn mange er klar over.

- Hver helg får vi inn et halvt dusin kvinner med sko-relaterte skader. Jeg mistenker at dette henger sammen med pent vær og noen glass på sommerfestene.

- En brisen kvinne på høye hæler er i utgangspunktet ustabil. Dersom hun faller kan skaden ofte bli en forstuet ankel, avrevne bånd i foten, eller i verste fall ankelbrudd. Slike skader kan sammenliknes med skader vi ser etter en grisete fotballtakling, sier den britiske overlegen Rupert Evans ved akuttmottaket til University Hospital of Wales til avisen Daily Mail.

Ramler i fyllaOgså ved Oslo Skadelegevakt har legene sett nok vridde ankler til at de kan være med på en advarsel mot kombinasjonen av høye selskapssko og cocktailglass.

- Den vanligste skaden i slike situasjoner er jo båndskader i ankelen som kommer etter et skikkelig overtråkk. Mer alvorlige bruddskader er heldigvis sjeldne, sier seksjonsoverlege Knut Melhuus ved Oslo Skadelegevakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer