Advarer mot inkassobyrå

Dette selskapet har ikke lov til å drive inkassovirksomhet i Norge.

Nordisk Provisionsinkasso AB har ikke lov til å drive inkassovirksomhet i Norge, ifølge Finanstilsynet. Foto: Kim Jansson
Nordisk Provisionsinkasso AB har ikke lov til å drive inkassovirksomhet i Norge, ifølge Finanstilsynet. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du fått inkassokrav i posten fra Nordisk Provisionsinkasso AB? Dette er en av flere aktører Finanstilsynet har med i sin liste over markedsadvarsler.

Foretaket har ikke bevilling til å drive inkassovirksomhet i Norge. Så hva gjør man med kravet?

Brudd på god inkassoskikk

Finanstilsynet fører tilsyn med finansielle virksomheter i det norske markedet, og advarer på sine nettsider mot virksomheter som ikke har tillatelse til å operere i Norge. Dette gjør tilsynet i form av markedsadvarsler.

Det er i denne sammenheng advarselen om inkassoaktøren Nordisk Provisionsinkasso AB ble publisert i august i år.

Finanstilsynet skriver i sin advarsel at Nordisk Provisionsinkasso AB ser ut til å være en videreføring av inkassovirksomheten som tidligere ble utøvet av European Economy Control AB, som fikk fratatt sin bevilling den 20. juni 2012.

Årsaken til at denne virksomheten ble fratatt sin bevilling var grove og gjentatte brudd på kravet til god inkassoskikk.

Har du fått et krav fra dette selskapet, bør du ifølge Finanstilsynet sende dem en skriftlig klage.

Les også: Nordmenn får stadig flere inkassokrav

Send skriftlig klage

Slik lyder også rådet fra Forbrukerrådet, som jevnlig mottar forespørsler fra forbrukere som har fått et inkassokrav.

– Hvis du får inkassobrev fra et firma som ikke har lov til å kreve inn penger på vegne av andre så send en e-post, eller brev at du ikke vil betale til dem, siden de har mistet bevillingen, sier Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice.

Er det snakk om et reelt krav, hvor du ikke har betalt penger du skylder, anbefaler hun at du betaler dette så fort som mulig.

– Kjenner du derimot ikke til pengekravet, så send en e-post eller brev til enten inkassobyrået, eller til firmaet som regningen opprinnelig er i fra og si at du ikke kjenner til noen avtale og be om grunnlag for pengekravet, sier Flønes.

Er det uenighet om et pengekrav kan det ikke gå til inkasso, og den som skal ha pengene må gå til Forliksrådet i kommunen der skyldneren bor.

– Det vil de bare gjøre om de har sitt på det tørre, understreker Flønes.

Er du usikker på om en aktør har lov til å drive med finansiell virksomhet i Norge, kan du søke etter godkjente virksomheter i Finanstilsynets konsesjonsregister.

Les også: Så mye koster det om du betaler for sent

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer